четверг, 2 июня 1983 г.

Дружна хода земляків

VIII Літня спартакіада УРСР. Футбол. Фінальні матчі 1 - 6 місця. Київ. Стадіони "Динамо", "Схід", заводу ім. Лепсе, 25 - 31 травня. Головний суддя М. Балакін (міжнародна категорія, Київ).
Недарма кажуть, що травневий дощ - на хороший урожай. Можливо і з-поміж учасників вирішальної зустрічі турніру між командами Києва і Львівської області кілька гравців у майбутньому стануть вправними майстрами. - Причому тут дощ? - доречне запитання читача. Річ у тім, що весь перший тайм пройшов під супровід грозової зливи, яка, втім, не дуже вплинула і на виконання технічних прийомів, і не завадила суперникам вести комбінаційну гру. Отже, рівень підготовки юних дозволяє їм демонструвати змістовний футбол і в складних умовах (до дощу додамо надто суворий регламент турніру). Чекатимемо на їхнє становлення.
Кияни, хоч і вийшли на заключний матч без лідерів Михайличенко та Янчука, почали його агресивно, використовуючи в атаці фланги. Але тільки за чотири хвилини до перерви Герасимець, після подачі кутового ударом головою, відкрив рахунок. А на початку другої половини гри Коман, який добре провів не лише вирішальний матч, а й увесь турнір, закріпив успіх. Львів'яне до самого фінального свистка намагалися виправити становище. Особливо старалися швидкі нападаючі Гий і Лендєл але рахунок так і не змінився. 
Отже,збірна Києва стала чемпіоном спартакіади. Медалі і дипломи переможцям вручив голова Спорткомітету УРСР М.М. Бака. Їх одержали старший тренер команди М. Фоменко, тренери М. Лабузов і Ю. Соломатін, гравці В. Демченко, А. Антоненко, О.Чиж, І. Янчук, І. Шаменков, В. Лазаренко, О. Михайличенко (капітан), С. Процюк, С. Герасимець, І. Курилін, В. Коман, О. Суховій, О. Деревінський, І. Кабанець, С. Литвинов, А. Броварник, В. Пінчук, С. Желдаков. І. Янчук з п'ятьма голами став найкращим бомбардиром фінального турніру.
Переможну ходу киян підтримала команда Київської області (тренер В. Каневський), яка посіла друге місце. На третьому - збірна Львівщини (тренер Б.Розхсихін). 
Підбиваючи підсумки, старший тренер чемпіонів М. Фоменко передусім відзначив уміння підопічних суворо дотримуватися ігрової дисципліни. 

Автор: П. Олексій
Источник: Спортивна газета, № 65 (4901), 2 июня 1983 г.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Фото разных лет