воскресенье, 28 августа 1983 г.

Кубок "Юність"на Україні (Приз ЦК ВЛКСМ, 1983)




Йшла 11 хв., коли удар Лактіонова вивів уперед збірну України в матчі з командою Москви. А незадовго до фінального свистка цей же нападаючий довів рахунок до 2:0. Так стартували наші земляки у фіналі розіграшу призу ЦК ВЛКСМ "Юність" для футболістів 1967 - 1968 років народження, який відбувся в Бєлгороді.
Не принесла українським юнакам особливих турбот і зустріч з однолітками з Естонії. Знову перемога - 2:0 (Гусейнов і Рєчкін). Але наступного матчу з командою Азербайджану, яка до цього не мала жодного очка, трапився прокол. Ціною величезних зусиль збірна України, в якої голи провели Гусейнов і Назаренко, добилася нічиєї - 2:2.
Змістовним виявився поєдинок Україна - Грузія. Грузинскі юнаки відставали від суперників на очко, і перемога відкривала їм шлях до першого місця. Дебют був за нашою збірною. Раз у раз вона створювала небезпечні моменти, проте майже не била по воротах. Суперникам поступово вдалося вирівняти гру і в другому таймі притиснути лідерів до воріт. Але надійно зіграв голкіпер збірної України Броварник, а захисникам добре допомогали гравці середньої лінії. Наприкінці матчу атакувала знову наша команда, але нічия - 0:0.
Тепер у заключній зустрічі з футболістами Вірменії українські команді була потрібна тільки перемога. Поки диктор оголошував склади, м'яч після удару Назаренко здалеку опинився у воротах вірменських спортсменів. Рахунок 1:0 не змінився до кінця гри. Збірна України вшосте виграла Кубок "Юність".
Серед чотирьох найкращих по лініях гравців турніру є й два наші футболісти: воротар Антон Броварник і півзахисник, капітан команди Олег Назаренко. 
До збірної республики цього разу делегували представників дев'ять міст. За команду виступали: кияни А. Броварник, О. Перепелиця, К. Романенко, П.Кікоть, А.Дроценко, А. Даніш (усі -"Динамо") и С.Лактіонов (спортінтернат), дніпропетровці Г. Стрєльцов і А. Трунов, ворошиловградці Т. Гусейнов і В. Бідний, харків'янин О. Назаренко, І. Леонов з Керчі, А. Ком'їн із Золотоноші, І. Литвиненко з Нікополя, В. Москвін з Івано-Франківська і львів'янин О. Рєчкин. 
Готували команду О.Чубаров (київське "Динамо" і В. Добіжа (ворошиловградський спортінтернат).

В. Василенко
"Спортивна газета", 28 серпня 1982 р. N 103 (4783)

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Фото разных лет