воскресенье, 14 октября 1984 г.

Юнаки проявили характер

Нива Тернопіль — збірна СРСР юнаки 2 : 2
В інтерв’ю після матчу старший тренер юнацької збірної з футболу В. Білоусов сказав, що гра проходила з явною перевагою господарів поля. Важко погодитись з цією думкою, адже результат матчу — нічийний. Щоправда, в другому таймі перевага «Ниви» була відчутною — юнаки трохи втомилися. А в цілому 16 — 17-річні хлопці показали бійцівський характер: їм двічі довелося відігруватися, і вони зрівняли рахунок. Всі голи були забиті в другому таймі. Спочатку кращий нападаючий «Ниви» П. Прядун з передачі новообранця команди, майстра спорту Ю. Резника відкрив рахунок. Через 5 хвилин гості добре розіграли кутовий, і їх захисник В. Геращенко ударом головою відквитав м’яч.
Згодом нападаючі «Ниви» помінялися ролями. Тепер вже Ю. Резник з подачі П. Прядуна забив красивий гол. Гості відігратися за 4 хвилини до кінця зустрічі. Захисник тернопільчан порушив правила неподалік від лінії штрафного майданчика, і суддя призначив штрафний удар. Його чітко реалізував гравець збірної О. Чорних.
Цей матч для Донецької збірної був одним з етапів підготовки до відбіркових матчів чемпіонату Європи 1986 року і до чемпіонату світу серед юнаків, який пройде в 1987 році у нашій країні.
Свій тренувальний збір команда почала на Закарпатті, де провела два товариських матчі з юнацької збірною Угорщини (0 : 1 і 0 : 2). Матчі заплановано провести на Тернопільщині. Сьогодні у Зборові на реконструйованому стадіоні юнакі зіграють із збірною області.
У складі юнацької збірної України представникі команди вищої, першої і другої ліг. Більшість з них — виступають за українські клуби. Воротар А. Броварник і нападаючий К. Романенко — за київське «Динамо», захисникИ: В. Геращенко за дніпропетровський «Дніпро», О. Волотек — за ворошиловградську «Зорю», півзахистники: І. Пеонов та О. Черних — за симферопольську «Таврію», В.Москвін — за івано-франківське «Прикарпаття». Крім того, в збірній по два футболісти з мінського «Динамо» (Ю. Малеєв і І. Ніконов), ереванського «Арарату» (А. Хашманян и О. Погасян), вільнюського «Жальгіріса» (Р. Мартінайтіс і А. Калінаускас).
Виступав за збірну і гравець Тернопільської «Ниви» В. Постовий, який сподобався глядачам і спеціалістам. Тренери юнацької команди — відомі в минулому футболісти команд вищої ліги, майстри спорту В. Білоус і Л.Разін. До речі останній 30 років тому проживав у Чорткові і виступав за місцеву «Зірку».
Сподіватимемося, що гравці юнацької збірної СРСР успішно подолають бар’єр відбіркових ігор (у підгрупі разом із нашою командою виступатимуть також збірні ЧССР, Румунії, Туреччини) і займуть чільне місце серед кращих європейських команд.
Г. Махницький, футбольний оглядач «Вільного життя».
Газета «Вільне життя», неділя, 14 жовтня 1984 р., № 199 (10831)

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Фото разных лет